Azi, 29 Aprilie…The Dance Committee of the International Theatre Institute created this day in 1982 to highlight the amazing diversity and talent of dancers all over the globe. It marks the birthday of Jean-Georges Noverre (1727-1810), creator of modern ballet. – National Today.

Dansul, sarbatorit in  octombrie, prin diverse spatii, luand diferite forme, sau finaluri ragusite 😀  este… mereu aproape.

Este in noi, in ADN-ul nostru si-n miscarea generata de acesta. Este cel mai simplu si natural experiment de cunoastere si recunoastere a fiintei noastre. Cand cuvintele seaca din preaplinul emotiei – oricare ar fi ea, roz-alba, purpurata sau cenusie – intra in scena Maria Sa Dansul…

Chiar si atunci cand – Nu, eu doar calc pe bataturi; ne putem cauta resursele interioare, ca sa le aducem spre lumina manifestarilor, intre patru pereti, cu pleoapele trase peste muzica de rezonanta, si lasandu-ne liberi in miscarea corpului. Dansul este un proces fizic si mental, o descarcare energetica si-n acelasi timp o incarcare cu exact vibratiile de care avem nevoie, este terapie…

Bininteles, cu cat este mai complex procesul si de lunga durata, cu cat se cunosc mai bine pasii, cu atat mai mult dansul este un instrument terapeutic mai functional. Insa satisfactia generata, bucuria de viata ce-ti inunda fibrele este aceeasi in toate stadiile lui.