E adevarat ca ne influentam unii pe ceilalti, mai mult sau mai putin constient. Fiecare intamplare din viata noastra, fiecare rand citit sau interactiune cu celalalt isi lasa amprenta pe harta noastra neurala. Ceea ce este minunat,as crede, pentru ca suntem intr-o continua devenire.

Iar urmele sunt diferite. Unele abia de se simt – ca zapada de mai deunazi, care asa cum a venit peste noapte, asa a si plecat. Iar altele sapa adanc in mintea noastra… Indeosebi frustrari, nascute din neputinta noastra de a ne gestiona corect emotiile negative.

Corect, nu cred ca inseamna sa le dai o interpretare ireala, facandu-le pozitive. O iubire pierduta, un esec, o carenta la un moment dat, raman in continuare pricinile de suferinta din trecut. Insa e bine sa ramana acolo, cele de la vremea respectiva…

Ma gandesc acum, ca daca ar fi sa reiau sirul experientelor din trecut, cu siguranta ca as proceda la fel, tinand cont de acelasi concurs de imprejurari. Chiar daca nu mi-am atins visele in totalitate… Fac un scurt bilant si accept ceea ce sunt. Ce altceva as putea face? Si merg mai departe…

Las primavara sa incolteasca in sufletul meu noi stari de spirit. Care sa ma poarte mai bine, mai departe… Da, suntem suma experientelor traite. Insa astazi, acum, ne revin alte carti de joc cu care putem continua, intr-o maniera benefica, noua.