Etichete

, , ,


Logo-Splendor-pasiune-pentru-bijuterii-RGB-768x278

Imi plac spectacolele Operei, atunci cand sala-i devine neincapatoare si foaierul i se umple de eleganta. La premiere, in mod special, Opera sclipeste.

Daca pe scena straluceste puzderia de bijuterii si strasuri curgatoare pe rochiile bogat dantelate, matlasate, catifelate. In pauzele dintre acte, poti vedea discret, tot felul de accesorii asortate cu toaletele iubitoarelor de arta. Sau ale iubitorilor de arta, dace le observi mansetele asezonate frumos si pretios, timpului.

La rascrucea stilurilor vestimentare, se intalnesc astfel, cercei sub coafuri stilate, sau pandantive in decoltee generoase, la gaturi prelungi. Bratari, unele suave la incheieturi delicate, sau altele indraznete si multicolore, pe brate hotarate si dinamice. La fel de bine poti vedea sclipind cu efect, ceasuri barbatesti iesite protectiv de sub maneca sacoului. Sau vreunele ace de cravata asortate cu butonii mansetelor albe, impecabile.

E o lume fascinanta, aceasta lume a spectacolelor de teatru, opera si balet, sau a concertelor filarmonice. O lume aparte… Unii ar putea sa spuna, poate mai indarjit orientati catre alte genuri de divertisment – asemeni soferului de taxi, care mi s-a adresat odata mie, infulecand un sandviș – Mergeti la Opera?… Iti trebe’ domne’ sa te nasti pentru asta. Io nu cred c-o sa merg vreodata… ca nu inteleg, domne’…nu-mi pla’…Ce-ati spus, ”pofta buna!”?… Ahm, multumesc!…

Da, poate ca-ti trebuie si putina educatie in sensul asta… Dar eu cred ca aceasta senzatie de aparte o dau tocmai accesoriile si bijuteriile purtate.  Nu spun ca nu s-ar putea etala ele si in alte ocazii. Evident ca le poti folosi peste tot, la petreceri deosebite, la aniversari, logodne, nunti, botezuri… Nu zic nici c-ar fi absolut necesar sa te impodobesti extrem, precum bradul de Craciun… Insa cred, ca spatiul artistic cladit pe acest gen de spectacole, obliga intr-un fel la scrobeala, la o anumita eleganta. Ce-ar putea veni sa completeze bucuria sufleteasca aflata-n circuit, intrunind un soi de respect pentru arta in sine.

Nu ai neaparata nevoie de seturi de bijuterii scumpe. Si daca nu-ti plac deloc, asta e. Nu inseamna ca nu respecti arta si frumosul. Insa nu am intalnit inca, vreo femeie care sa nu se bucure de ele – cultivand, mai mult sau mai putin, feminitatea insasi – care sa nu fi primit vreun cadou de acest gen…

Si as putea spune – dupa ce am bantuit o vreme magazinele, per pedes sau online – ca poti gasi bijuterii pentru toate gusturile si buzunarele. Cum ar fi de exemplu, cele din magazinele Splend’or, cu marca moderna de bijuterii Majorica.

Un colier din argint, cu pandantiv Majorica Tu Y Yo, ar putea pune in evidenta clasa si rafinamentul unei femei de orice varsta. Asa cum rochia neagra, clasica si mereu actuala, isi aduce oricand nota sa de distinctie si eleganta.

Mi-ar placea sa primesc un asemenea cadou, cred ca l-as purta extaziata. Tu Y Yo, un fel de yin si yang al caracterului tau, de femeie fragila, dar totusi independenta. Cu sensibilitate si nevoie de dragoste, dar puternica si echilibrata armonios.

Si barbatii pot gasi accesorii potrivite. Un ceas de mana ar putea da, pe langa distinctie si bun-gust, si o nota de echilibru, as zice eu. O demonstratie discreta ca posesorul poate renunta la ecranul telefonului, macar cat sa verifice timpul…

Luxul e o stare de spirit pana la urma. O lumina naturala, interioara, care, in diferite momente ale vietii tale, te ajuta sa te simti bine, fericindu-i si pe cei din jurul tau.

https://www.facebook.com/MagazineleSplendor/)

Text pentru concursul SuperBlog 2017 .

Reclame