Cred ca nu e cineva care sa nu se fi intrebat vreodata ce anume il face cu adevarat pozitiv? Si nu ma refer la puzderia definitiilor de cand lumea, a aforismelor sau citatelor internetice despre fericire. Ci pur si simplu la cercetarea cugetului, la propria perceptie si inducerea starii de bine.

20170306_165111Ma gandesc ca suntem multi si diferiti, de aceea este mai mult decat posibil ca ceea ce-l face fericit pe cel de langa mine,  sa nu fie si modul meu de reactie pozitiva. Sau invers.

Imi vine-n minte fereastra lui Johari – pentru care nu mai e cazul sa-i postez plansa schematica 🙂 – cu lucrurile pe care le cunoastem despre noi, le stim despre altii si cu unghiurile ascunse noua si celorlalti. E bine sa le consideram si periodic sa le dam cate un check out. Macar de Ziua fericirii…

Ca generozitatea sau daruirea ne aduce satisfactii, o stim cu totii. Depinde insa foarte tare ce anume daruim, cand si cui. Si cel mai bine e sa vezi intai care-ti sunt tie micile bucurii de fiecare zi, axandu-te pe cele care tin numai de tine.

Iar apoi sa-ti vezi si de apropierea de semeni, prin timpul si atentia acordata lor. Ca totusi fara o conversatie macar, un telefon de taclale pe zi sau din cand in cand, iti tiue urechile. In sfarsit, femeile au barfa – ca ce-i al lor, e-al lor 🙂 spicy si apetisant. iar barbatii, berea cea de toate zilele. Sau?…

Pe urma vine gimnastica fizica si mentala. Ca nu degeaba mens sana in corpore sano dintotdeauna. Mai stie cineva latina? 🙂 … Cel putin cat sa nu-ti rugineasca creierul sau balamalele incheieturilor, si cat sa-ti arunci burta pe jos fara s-o mai prinzi la loc.

Mai sunt piedicile peste care te straduiesti sa treci, spre telurile care te asteapta sa le atingi. Caci cum altfel poti fi fericit, cand viata ta e plata, lunecoasa si neimpiedicata barem spre folosul emotional retrovers?

(Mi)-As spune, printre altele, de Ziua fericirii: accepta cine esti si implineste-te cat mai mult emotional! … Oare se spune si La multi ani!? 🙂

Reclame