Etichete

, ,


Atingerea sufletului

Suntem multi pe planeta asta albastra, atat de multi ca ne ciocnim in permanenta unul de celalalt. Ne ciocnim dar nu ne vedem. Avem tangenta sociala, fizica, dar nu ne vibram sufletele. Sau de-a dreptul invers, ne privim sufletele frumoase din cale-afara, dar nici ca ne atingem gulerele sau mansetele.

Iar daca se intampla cumva sa ne atingem in invelisuri in si out – ca printr-o dumnezeire pierduta-n spatiu si explodata pe pamant – intram in colaps. N-ati-o buna ca ti-am frant-o! Ne inhibam politicos si infoiati de frustrari, ne adunam puterile ramase ca sa ne indepartam la loc. 

Natura si criteriile mentale de supravietuire ne indeamna sa legam prietenii, sa ne conectam la iubire, dar sa ne calculam bine distanta, aidoma porcilor spinosi din cartile de psihologie practica! Avem nevoie de dragoste, dar la o apropiere mult prea mare, ne aruncam reciproc sagetile otravitoare. Optim ar fi nici prea-prea, nici foarte-foarte, daca se poate sa actionam cu doua viteze: pe loc si deloc
 
Situatiile pe care le avem, oamenii cu care socializam, tot ceea ce palpam, respiram, plangem sau ceea ce ne bucura, ne intra-n viata cu un scop anume: sa ne cautam echilibrul ei! Cum am putea sti altfel sa mergem drept, ca pe sfoara, daca nu ne-am clatina cu capetele insangerate cand la dreapta, cand la stanga? Doi pasi inainte si doi inapoi fara taraboi – ca sa vedem oceanul din proverbele orientale – e bine sa-i facem cu buna stiinta stimulativa in acest sens! Sa ne echilibram singuri!

O vreme putem merge alaturi, palma-n palma pentru prioritati comune sau acelasi drum sentimental. Doar ca se intampla la un moment dat sa nu ne mai gasim impreuna. Si atunci nu inseamna ca ne-am pierdut bara echilibranta si-am cazut in aer. Ci inseamna ca avem in meniu noi preparate digestive de viata, noi provocari socializante intru fluiditatea drumului.

In concluzie matinala, cu fereastra deschisa spre primavara timpurie de-afara, haideti sa ne pastram energia in culori proaspete, fara sa ne lasam sufletele atinse decat de cei care ne permit libertatea traseului vital! Nu mai mult si nici mai putin…