Etichete

, ,


ImageAstazi, odata cu prima ninsoare din aceasta iarna, s-a lansat in Brasov o excelenta carte de Poezii pentru cei mici. Am tinut neaparat s-o cunosc in realitate pe distinsa autoare a poezioarelor, asa ca m-am pornit prin nametii stralucitori spre salonul de carte. 

Am fost foarte fericita sa constat ca doamna este asa cum mi-au imaginat-o stropii de suflet. Exact asa cum o contureaza cuvintele-i frumos adunate in feluritele texte si poezii de pe Internet. ImageUn suflet de copil, luminos si plin de curiozitate, asa cum ne indemna chiar ea in cadrul prezentarii, sa fim cu totii. Mi-a venit in minte ceea ce le spunea si Brancusi francezilor: Quand nous ne sommes plus des enfants, nous sommes déjà morts. Ne construim viata cu sufletele noastre si daca le pastram curate si increzatoare, oricate incercari am avea, ele nu ne doboara intru totul, iar batranetea ne vine cu senin.

Doamna Aurora Georgescu este frumoasa si sensibila, pentru ca sufletul ei este frumos si sensibil. Iar poeziile ei pentru cei mici – superb ilustrate de Serban Andreescu – sunt adevarate tablouri, porti deschise catre lumi dragalase cu bunici, pisici, pitici sau arici, care nu au cum sa nu le trezeasca interesul micutilor si gustul lor artistic. 

Cui nu i-ar placea aleasa sufletului meu? Pisoiul si fulgul de nea

Un pisoi micut privea/ Pentru-ntaia oara/ Cum din cer usor cadea/ Cate-un fulg de nea.

De uimire – ce credeti? – /A cazut in coada! / – Frati pisoi, hai sa vedeti/Laptele-n cascada!

Si cascand boticul mare, / Plin de incantare, / Astepta din cer sa-i curga/ Lapte, sa-i ajunga.

Dar de cum i-atinse limba/ Sari-n laturi speriat/ Si striga cu disperare: / – Laptele a inghetat!

Ii multumesc doamnei Aurora Georgescu pentru invitatie si-i urez viata luminoasa, elan si participari la cat mai multe evenimente de gen!