Etichete

, , ,


Nu trebuie sa citesc ce scrie P.Coelho pe bookface, ca sa cred precum ca people want to change everything and, at the same time, want it all to remain the same.  Cine nu-i cunoaste simpleturile scrise de adevar si n-a vazut in jur zeci de exemple?

Toti ne luptam cu automatismele. Ni se intampla de doua ori un lucru, a treia oara, creierul il ia ca adevar verificat. E-n firea lucrurilor, deci si prin urmare this is it. Ceea ce face diferenta dintre noi e stradania de conectare la prezent. Conteaza ca aici si acum nu poti fi chiar ca atunci si acolo. Esti in continua schimbare chiar daca nu-ti vezi laba gastei de la oichi . Respiri non-stop si aerul iti intra pe trahee mereul altul.

Prezentul se leaga evident de trecut, in masura in care noi constientizam ce ne-a trecut pe sub nas si-n masura in care ne mai si gandim la relatia cauza -efect: ca daca…inseamna ca, sau atunci… Sa n-aud cuvintele astea ca ma -mbat  . 🙂 Dar, acum si aici, esti cu totul altul. Esti suma lucrurilor, intamplarilor, starilor tale trecute, petrecute cu sa fara stiinta ta. Si e sanatos sa te interpretezi ca atare.

Eu, acum, tastez pe calculator ceea ce-mi trece prin cap. Si cum ideile, gandurile imi trec uneori ca trenurile, fara sa se opreasca in gara, ma trezesc ca plang amarnic, lovita la viscere, sau ca alteori rad singura cu spume. E un intreg proces. Dar, ca orice om coerent si in depline facultati mintale, (oare?) nu ma las prada lor, gandurilor navalnice venite dinspre amigdala si creierul inferior, reptilian, ci ma urc sub calota craniana, la circuitele superioare. Acolo-mi gasesc explicatiile pt tot ceea ce simt si ma ponderez in asa fel incat sa nu dau totul afara din casa.

E un proces mai greu ce necesita umpic mai multa concentrare. E o lupta continua pt a ramane in prezent si cine si-o doreste? Mai ales atunci cand amintirile te chinuiesc, obsesiile te ademenesc, viscerele te rapun la,sub pamant. So let’s better get drunk, ca-i mai simplu sa te anesteziezi detasat de simturi!…

Numai ca alcoolul nu face altceva decat sa amplifice starea emotionala in care te afli. De aceea se bea la vreme de seara si-n momente de fericire si sarbatoare, precum asta seara, aici si acum. La multi ani, Mosule! 🙂

 

Anunțuri