Etichete

, , ,


–––––-
Pleoapele i se zbat isteric pe sub arcade. Gandeste ca nu va dura mult si i se va cere sa accepte trocul. Ce imaginatie bolnava trebuie sa ai, ca sa crezi un colectionar de arta in stare sa renunte la una dintre dependentele sale valorice? Iar el era curat addicted de cd-uri, avea rafturi intregi de muzica adunata pe suporturi de toate felurile – de la primele viniluri aparute, pana la mp3urile, ipodurile sau ma rog, ultimele gaselnite ale tehnicii – colectii de sunete ce se derulau dantelat, concomitent cu starile lui euforice sau depresive. Nimic nu i-ar fi adus un balans mai adevarat, o impacare cu viscerele revoltate de atata responsabilitate afectiva.

Cum sa traiesti lipsit de muzica? Cum sa-ti astepti cu infrigurare obiectul dragostei, fara vuietul melodios scurs din timpane, continuu si curabil? Cine ar putea suporta un vis de iubire arid, lipsit de fundalul sonor al beatitudinii sau al demonilor sai? Tot ce arde in tine pana la cenusa, se poate converti in muzica…

Nu-i trebuie lui Silistra si alte lucruri concrete. Realitatea este o mizerie. Uraste sa vada cum se balacareste omul de la stanga la dreapta si niciodata de jos in sus. Nu mai exista spiritualitate. Iar Ilinia nu vrea sa vada cat de crud ii sfarma palatul de clestar, lumea lui salvatoare, etuva muzicala datatoare de oxigen. Asta-i adevaratul oxigen, ce-i improspateaza vinele si-i aduce dragostea pe tipsie de argint.

Aparitia ei intempestiva, prin propunerile sale directe si total incomode, indecente au adus serioase turbulente in viata lui de izolat, sociopat si au facut din Ilinia un monstru. Calatoria la Silistra nu-i putea aduce decat teroare. O teama de inevitabil ii cuprinse trupul, cand ii auzi pasii de silitra, apasati metalic pe pardoseala sub forma de sah.
Totul parea sa explodeze, incepand cu tamplele-i involburate de sange si inima-i deja inlantuita. …

–––––––

Acesta e un exercitiu de scris cu care ma alatur pentru prima data consacratilor almanahe, psi, Tiberiu, redsky, , Cita, scorpio, virusache, anaveronica, cioburi de chihlimbar